Google tilt zwaarder aan je website

Ik hoor wel eens de opmerking bij klanten, dat het “gewicht” en dus de downloadsnelheid van hun website niet zo belangrijk is, omdat we in België toch snelle internetverbindingen hebben. Welnu, er is nog een andere reden om je website zo “licht” mogelijk te maken: Google. In hun zoekalgoritmes houden ze nu ook rekening met de downloadsnelheid van je website. Toch mogen we dit niet overdrijven, want het is maar een kleine factor qua belang en ranking in de zoekresultaten. De relevantie van de inhoud staat nog altijd op de eerste plaats.

Eigenlijk is de belangrijkste reden om een snelle site te hebben, dat je bezoekers langer op je website blijven. Dat is aangetoond in een studie. Dus is het best om extra site-gadgets niet zomaar te laten plaatsen zonder goede reden. Het “weegt” allemaal mee.

Uiteraard hou ik zo veel mogelijk rekening met de downloadsnelheid voor de sites die ik ontwerp. Dat gaat van vlotte html/php-code tot goed gecompresseerde beelden. Het resultaat hangt ook af van de server, alle internetdiensten en de computer en gebruikte software.

Reacties zijn gesloten.