De 5 meest foute manieren om hoger te scoren in Google

Google verbeteren scores

© Google  — Roosens Design 2013

Hoewel het van het hoogste belang is dat een website door je webdesigner zo geconstrueerd is, dat hij maximaal wordt weergegeven in de SERP’s (Search Engine Result Pages), kunnen we toch nog heel wat extra aanpassingen doen om de scores in de zoekmachines te verbeteren.

Alle resultaten lager dan de tiende plaats worden immers weinig aangeklikt. Het verschil tussen de eerste plaats (± 37%) en de tweede plaats (± 13%) is al groot, tussen de 2e en de 3e (± 10%) ook, en op de 10e plaats haal je nog maar zo’n 2%. Dus “iedereen” wil wel op de eerste plaats komen of toch minstens op pagina 1, in de resultaten.

Maar er worden veel fouten gemaakt bij het “verbeteren” van websites voor de zoekmachines, die soms drastische gevolgen kunnen hebben, zoals het simpelweg verwijderd worden uit de resultaten van Google, Bing, Yahoo, enz. Dit gebeurt zomaar, zonder verwittiging, van de ene dag op de andere. Het is heel moeilijk te herstellen en dan nog na een lang tijdverloop.

De 5 meest voorkomende fouten in SEO (Search Engine Optimisation):

  1. Overdreven veel zoektermen (keywords) gebruiken in de webtekst en/of naar verhouding te weinig tekst.
  2. Aankopen van links, die meestal door malafide SEO’ers tegen betaling worden aangeboden. Het zijn geen echte links van gerenommeerde sites in dezelfde interessesfeer. Ook slechte kwaliteit links vanuit algemene directories doen meer kwaad dan goed.
  3. Gebroken links, dus links in je website die niet meer werken doordat de url van de bestemde pagina/site veranderd of verplaatst is.
  4. Trage (lees: zware) pagina’s die veel tijd vragen om te renderen vliegen bij Google enkele banken naar achter.
  5. Geforceerde ankertekst, m.a.w. het klikbaar woord van een link is niet relevant voor de bestemming van de link of wordt steeds identiek herhaald, een veelgebruikt trukje om de zoekmachines te misleiden.

Besluit: Google wordt hoe langer hoe slimmer en evolueert naar een moeilijk manipuleerbaar systeem, dat vooral belang hecht aan “natuurlijke”, relevante informatie die NIET gemaakt is om de zoekmachines te verschalken.

We kunnen wel een studie maken en verbeteringen aanbrengen in de resultaten die je website haalt in de zoekregisters, op de geëigende manier (“white hat” SEO). Contacteer me hiervoor via het contactformulier.

 

Reacties zijn gesloten.